menu

School De Bongerd heer en meester tijdens het schaaktoernooi voor scholieren

Voor de 35e keer werd het basisschoolschaakkampioenschap van de gemeente Zutphen gehouden in buurtcentrum De Waterkracht. De organisatie lag zoals altijd in handen van schaakclub SG Zutphen. Na een spannende strijd, vooral tussen nummer 3 en 4, bleek basisschool De Bongerd verreweg de grootste winnaar te zijn met de eerste drie plaatsen. De Bongerd 1 werd derde en greep daardoor nét naast deelname aan de halve finale. De Bongerd 2 deed haar naam eer aan en werd tweede en De Bongerd 3 mocht zich laten kronen tot kampioen door wethouder Annelies de Jonge. Alle deelnemers werden door haar gefeliciteerd met hun prestatie en gelukkig kon ze nog een gaatje vinden in haar overvolle agenda om alle prijzen uit te reiken. De kampioen van 2018, "De Bongerd 3", mocht behalve de beker, certificaat en medaille ook de wisselbeker en een kampioenstaart in ontvangst nemen!