menu

De Graafschap - Jong Ajax 3 - 0

Jong Ajax ging op de Vijverberg tegen De Graafschap met een gehavende ploeg van start. Het werd voor de Amsterdammers een dramatische avond. Tijdens de wedstrijd werden 2 spelers van Jong Ajax met een rode kaart van het veld gestuurd. In de eerste helft viel als snel voor De Graafschap de eerste goal. Benschop scoorde. In de tweede helft werden door De Graafschap veel kansen gemist. In de 82e minuut wist weer Benschop de bal achter de keeper van Jong Ajax te plaatsen. 2-0. Tijdens het slotoffensief stelde Haen de winst veilig en maakte 3-0. Kort voor de aanvang van de wedstrijd kregen 3 "Helden" van de Graafschap, Eric Viscaal, Edwin Godee en Ali Ibrahim, de gelegenheid om onder luid applaus van de supporters, een ereronde over het veld te maken. Bovendien werd een minuut stilte in acht genomen voor alle supporters van De Graafschap die de club in 2022 zijn ontvallen.